3PL
Jouw producten in goede handen

3pl

Wat is 3pl?

3pl, of third-party logistics, is een vorm van supply chain management waarbij bedrijven hun logistieke en transportbehoeften uitbesteden aan een derde partij. Dit kan alles omvatten van opslag en verzending tot complexere functies zoals orderverwerking en douaneafhandeling

Voordelen van het werken met een 3pl bedrijf

Wanneer u gebruik maakt van de 3pl services van Willem Logistics kent dit vele voordelen. Hierbij staan kostenbesparing, grotere efficiëntie en toegang tot een groot netwerk aan middelen centraal. Daarbij kan Willem Logistics bedrijven helpen hun impact op het milieu te verminderen door zendingen te consolideren en afval te verminderen. 

Als u overweegt een gebruik te willen maken van een 3pl-bedrijf, is het belangrijk om er een te kiezen die ervaring heeft in uw sector en een sterke staat van dienst heeft. Willem Logistics heeft jaren lange ervaring in deze branche en uw uitdaging is onze trots.

Willems Logistics
Business Performance

willems logistics

RIJDENDE EENHEDEN

0 +
willems logistics

PALLETPLAATSEN

0 +
willems logistics

KWH GROENE STROOM

0 +
willems logistics

LOGISTIEKE BEWEGINGEN

0 +

Hoge performance door slim te werken met een 3pl bedrijf

Willems Logistics investeert in duurzame partnerships met klanten om samen processen beter en slimmer te maken. Wij zien dit als een continu proces waarin je elkaar blijft versterken. Openheid staat daarbij centraal. Dankzij onze investering in toonaangevende software zijn we in staat onze klanten realtime inzichten te bieden. Op basis van alle beschikbare data, eisen en wensen wordt het startpunt bepaald. Omdat elke situatie anders is, vraagt dit altijd handmatig maatwerk. Met behulp van ons eigen magazijnbeheersysteem kunnen we vaak het proces nog meer optimaliseren. 

3pl

Op basis van wederzijds vertrouwen

Ons doel is om het logistieke proces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, zodat jij hier als logistiek manager nauwelijks omkijken naar hebt. Dat het gewoon loopt. Om dat te kunnen realiseren, werken we samen aan de optimalisatie van de werkzaamheden. Dat kan alleen maar op basis van wederzijds vertrouwen, waarbij we kennis en data met elkaar delen. Volgens onze onderscheidende aanpak brengen we het proces in kaart en kijken we waar er ruimte ligt voor verbetering.  Zo brengen we jouw logistieke proces op de goede weg. 

De juiste logistiek medewerkers voor 3pl

De medewerkers van Willems Logistics vormen de spil van onze organisatie. Samen houden we nog meer grip op de processen van onze klanten. Dankzij hun ervaring, kennis en kunde zijn wij op alle niveaus in staat om klantwensen op de juiste wijze te vertalen in de dagelijkse logistieke operatie. Onze mensen denken mee en handelen pro-actief. Wij weten als geen ander dat onze medewerkers het verlengstuk zijn van onze klanten. Zo brengen onze vrachtwagenchauffeurs jouw producten op locatie en zijn daarmee de oren en ogen bij de eindklant. Benieuwd hoe we dit doen bij onze klanten, lees hier meer over bij de klantcase over Friesland Campina

Het verschil tussen 3pl en 4pl

Het verschil tussen 3pl en 4pl is dat een 3pl bedrijf zich bezighoudt met het fysieke transport van jouw product. Een 4pl bedrijf beheert daarentegen de gehele supply chain. Zo’n bedrijf is dus verantwoordelijk voor alle schakels binnen die supply chain. Dit maakt een 4pl bedrijf flexibeler dan een 3pl bedrijf.

Logistieke uitdagingen

Willems Logistics is in staat om logistieke processen beter te stroomlijnen, te beheren en te beheersen. Jouw logistiek vraagstuk, is onze uitdaging. Het geeft jou als manager de rust en de ruimte om je te focussen op jouw business en kerntaken. Op datgene waar jij je druk over wil maken en waar jouw expertise ligt. Willems Logistics is dé logistieke partner waar je met een gerust hart je logistieke proces aan kan toevertrouwen en zelfs geheel aan kan uitbesteden. Jouw business moet altijd door kunnen gaan. Jouw business is en blijft op koers, wat er ook gebeurt.

Werkwijze

DATA ANALYTICS
UITGANGSPUNTEN EN KADERS
PROCESSEN VERBETEREN
CHECKEN EN TESTEN

Your business on track

Willems Logistics is dé logistieke partner waar je met een gerust hart je logistieke proces aan kan toevertrouwen en zelfs geheel aan kan uitbesteden. Jouw specifieke wensen en proces staan bij ons altijd op de eerste plaats. Willems Logistics zorgt ervoor dat haar klanten op ieder moment inzicht hebben in hun waardevolle producten in het logistieke proces, op weg naar de eindklant. Benieuwd naar ons unieke verhaal en werkwijze, neem dan contact met ons op.

Let's meet!

Benieuwd of we jouw logistieke proces op koers kunnen brengen?