Geconditioneerd vervoer

Wat is geconditioneerd vervoer?

Geconditioneerd vervoer is het transport van goederen onder specifieke temperatuur- en luchtvochtigheidsomstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als producten kwetsbaar of gevoelig zijn voor temperatuurverschillen of vocht. In dit artikel lees je meer over wat dit type vervoer precies inhoudt, waar het wordt toegepast en de voor én nadelen daarvan.

Wat houdt het vervoer in?

Geconditioneerd vervoer wordt met name gebruikt voor het transport van voedingsmiddelen, farmaceutische producten en bloemen. Er zijn verschillende soorten geconditioneerde transporten, afhankelijk van de temperatuur die nodig is voor het product dat je wilt vervoeren. Zo worden er speciale koelwagens ingezet voor het vervoer van producten die gekoeld moeten blijven, zoals groenten of (vis)producten. Voor het vervoer van vriesproducten, zoals ijs of vlees, worden er koelwagens met een vriescompartiment ingezet. Daarnaast zijn er ook geconditioneerde transporten waarbij de temperatuur in de wagen niet gekoeld, maar juist verwarmd hoeft te worden, bijvoorbeeld voor het vervoer van bloemen.

geconditioneerd vervoer

Kosten van geconditioneerd vervoer

Geconditioneerd transport is over het algemeen wat duurder dan normaal transport, maar het voorkomt wel schade aan de producten die je wilt vervoeren. Bovendien is het vaak mogelijk om gebruik te maken van geconditioneerd vervoer in combinatie met andere vormen van transport, zoals zeevracht of luchtvracht. Dit maakt het een flexibel transportmiddel dat je kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Voor en nadelen van geconditioneerd vervoer

Voordelen van geconditioneerd vervoer:
– Producten blijven in optimale conditie tijdens transport
– Flexibel te combineren met andere vormen van transport
– Voorkomt schade aan kwetsbare producten

Nadelen van geconditioneerd vervoer:
– Kan wat duurder zijn dan normaal transport
– Vraagt om extra planning en coördinatie

Geconditioneerd vervoer is dus een manier van transport waarbij producten onder specifieke temperatuur- en luchtvochtigheidsomstandigheden worden vervoerd. Het voorkomt schade aan kwetsbare producten, maar is wel wat duurder dan normaal transport. Als je overweegt gebruik te maken van geconditioneerd vervoer, is het belangrijk om rekening te houden met de voordelen én nadelen die hierboven beschreven zijn. Pas als je deze afweegt, kun je bepalen of geconditioneerd vervoer voor jouw situatie geschikt is.

Willems Logistics
Business Performance

willems logistics

RIJDENDE EENHEDEN

0 +
willems logistics

PALLETPLAATSEN

0 +
willems logistics

KWH GROENE STROOM

0 +
willems logistics

LOGISTIEKE BEWEGINGEN

0 +

Geconditioneerd vervoer bij Willems Logistics

Willems Logistics is de allround specialist in Transport en houdt zich daarom ook zeker bezig met het geconditioneerd vervoer. We kunnen niet alleen uw goederen vervoeren, maar ook opslaan in onze koelruimtes. Zo kunnen we je precies helpen en maatwerk aanbieden waar nodig is. Mocht je nog vragen hebben dan kunt u altijd contact op nemen met ons.

geconditioneerd vervoer

Cases

Willems Logistics

case

FrieslandCampina Professional is onderdeel van de business group Food & Beverage. De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerij-industrie ook room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaaien en soepen en sauzen.

Werkwijze

Iedere opdrachtgever is eigen, dat vraagt om een unieke aanpak door een eigen werkwijze.

adr transport

Let's meet!

ADR transport

Jouw bedrijf op koers brengen?