FrieslandCampina Professional

FrieslandCampina Professional

FrieslandCampina Professional is onderdeel van de business group Food & Beverage. De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerij-industrie ook room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaaien en soepen en sauzen.

Reinout Storm (Customer Logistics Specialist) over de locatie in Nuenen

“Op deze productielocatie worden veelal kort-houdbare producten geproduceerd voor o.a. (industriële) bakkerijen en producenten van kant-en-klaar maaltijden welke doorgeleverd worden aan retail, of verkocht worden in eigen winkels. Deze verse producten hebben natuurlijk een beperkte houdbaarheid, daarom zijn de lijnen naar onze klanten kort en snel. Vandaag besteld, morgen geproduceerd en overmorgen op locatie geleverd. Dat vergt niet alleen een optimaal ingericht productieproces, maar ook de distributie naar de klant moet hier goed en flexibel op afgestemd zijn. Daarnaast hebben we hier in Nuenen beperkte opslagmogelijkheden. Ons kant-en-klaar product wordt in speciale, verrijdbare tankjes afgevuld en vervoerd naar de klant. Hier komt nog een andere logistieke bottleneck om de hoek kijken: de retour-flow van deze kostbare tankjes. We zochten dan ook een logistieke partner die deze logistieke uitdaging met ons wilde aangaan en die een verlengstuk van ons wilde zijn. We hebben daarom gekozen voor Willems Logistics. Met hun unieke verhaal en aantoonbare prestaties hebben ze ons weten te overtuigen. En daar hebben we geen moment spijt van.”

Wat verwacht je van een logistiek partner?

“Service en samenwerking, in de breedste zin van het woord. Onderling moet het natuurlijk goed klikken en qua visie wil je op dezelfde lijn zitten. Dat zijn twee belangrijke uitgangspunten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we zeer korte communicatielijnen hebben met onze logistieke partner, dat we elkaar kunnen en mogen corrigeren. Een logistiek dienstverlener moet ontzettend veel kunnen. Is dat wel altijd even realistisch? Ik vind duidelijkheid daarin erg belangrijk. Geef aan dat iets niet, anders, óf juist beter kan. De mensen van Willems Logistics doen dit en dat geeft ons veel rust en vertrouwen. Daarnaast moet je data gewoon op orde zijn. Automatisering is voor ons leidend. We willen daarbij zelf aan de knoppen kunnen zitten. Willems Logistics geeft ons heldere inzichten over de gang van zaken en de performance. Op die manier kunnen we samen continu zoeken naar verbeteringen. Dat betekent voor ons écht samenwerken.”

Werkwijze

DATA ANALYTICS
UITGANGSPUNTEN EN KADERS
PROCESSEN VERBETEREN
CHECKEN EN TESTEN

Hoe is jullie samenwerking met Willems Logistics?

“Wij zijn in de lead natuurlijk, maar we doen dat wel sámen met Willems Logistics. Zij kennen de markt en weten wat van ze verwacht wordt. Heel simpel gezegd, wanneer een supermarkt of bakkerij te laat haar verse producten ontvangt, kan er niet of te weinig geproduceerd of verkocht worden en krijgen wij te maken met klachten of zelfs boeteclaims. Bij Willems Logistics weten ze dat als geen ander en ze doen er dan ook alles aan om een excellente performance te behalen. Het succes van onze samenwerking met Willems Logistics zit in de combinatie van automatisering en flexibiliteit. Aan de ene kant zijn de harde data (klantgegevens, orderdata, logistieke requirements per klant) leidend in het logistieke proces. Die data moeten altijd en overal op orde zijn, anders kunnen we simpelweg niet werken. Willems Logistics wordt aangestuurd met onze data en organiseert daarmee het warehouse en distributieproces van en naar de eindklant. Daarnaast heb je te maken met de grillen van de markt. Een bakker heeft geen ruimte voor een grote voorraad. Dus wanneer de Bossche bollen niet aan te slepen zijn, moet je als leverancier én logistieke partner wel snel kunnen schakelen. Willems Logistics heeft bewezen dit te kunnen én te doen. De medewerkers van Willems Logistics denken mee; dat geldt voor de mensen op de planning, maar zeker ook voor de chauffeurs op de weg. Zij zijn onze oren en ogen bij de klant, het verlengstuk van ons product. Onze klanten zijn trots op hun ambachtelijk werk en hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Dat verwachten ze ook van de dienstverlening en service van Willems Logistics.”

"De chauffeurs van Willems Logistics zijn onze oren en ogen bij de klant"

Willems Logistics

Reinout Storm

FrieslandCampina Professional Nuenen

Your business on track

Willems Logistics is dé logistieke partner waar je met een gerust hart je logistieke proces aan kan toevertrouwen en zelfs geheel aan kan uitbesteden. Jouw specifieke wensen en proces staan bij ons altijd op de eerste plaats. Willems Logistics zorgt ervoor dat haar klanten op ieder moment inzicht hebben in hun waardevolle producten in het logistieke proces, op weg naar de eindklant. Benieuwd naar ons unieke verhaal en werkwijze, neem dan contact met ons op.

Let's meet!

Willems Logistics

Your business on track