Wegtransport Internationaal

Expert in internationaal wegtransport

Het nationaal en internationaal wegtransport is overal onderworpen aan belangrijke regels. Dit geldt niet alleen voor de Benelux, maar ook in Spanje en Portugal gelden strenge voorschriften. Transportbedrijven en vrachtwagenchauffeurs moeten zich hieraan houden om hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers te waarborgen, maar ook om hun lading te beschermen. Transport is een breed begrip en zonder wegtransport staat alles stil, zowel op nationaal als op internationaal niveau.

Bijna alle consumptiegoederen en andere goederen die u dagelijks gebruikt, zijn via een vrachtwagen aangevoerd vanuit andere locaties in Nederland of vanuit landen in Europa zoals Italië en België. In Nederland wordt voor binnenlands transport veelal gebruikgemaakt van de standaard vrachtbrief zoals deze door Stichting Vervoersadres is ontwikkeld. Deze vrachtbrief is alleen geldig binnen Nederland. Voor internationaal wegtransport gelden andere regels.

CMR is een internationaal verdrag over internationaal wegtransport

De CMR is een internationaal verdrag van de Verenigde Naties dat is getekend in Genève op 19 mei 1956 en door ongeveer 51 landen is geratificeerd. Dat betekent dat alle Europese lid zijn van dit verdrag, zoals Spanje, Italië, België en Nederland. De CMR-vrachtbrief is opgesteld in drie talen. Op de achterzijde staat de tekst in nogmaals drie talen. Dit zorgt ervoor dat deze brief in heel Europa herkend en geaccepteerd wordt bij internationaal wegtransport. Bij controles door douane en politie dient een vervoerdocument verplicht aanwezig te zijn bij de vervoerde zending.

Ook andere logistieke activiteiten

Naast internationaal wegtransport bieden wij ook andere logistieke dienstverlening en activiteiten. Door combinaties van activiteiten kunnen wij onze klanten een breed dienstenpakket aanbieden zoals transport in combinatie met warehousing en de op- en afslag van goederen vanuit ons moderne distributiecentrum. Distributie vormt namelijk meer elementen dan transport alleen.

Alles wat er gebeurt tussen voorraad eindproduct en het afleveren bij de eindgebruiker valt onder het begrip distributie. Dat begint bij orderverzamelen: het klaarmaken van een order voor een specifieke klant. Vervolgens is het verpakken en verzend-gereedmaken de volgende stap, gevolgd door het klaarzetten op de expeditievloer. Tussen laden en lossen van de zending vindt het wegtransport plaats en dit doen wij zowel nationaal als internationaal.

Willems Logistics
Business Performance

willems logistics

RIJDENDE EENHEDEN

0 +
willems logistics

PALLETPLAATSEN

0 +
willems logistics

KWH GROENE STROOM

0 +
willems logistics

LOGISTIEKE BEWEGINGEN

0 +

Al meer dan 75 jaar internationaal wegtransport

Wij verzorgen al meer dan 75 jaar het wegtransport, opslag en distributie voor diverse bedrijven in Nederland, België en daarbuiten op goede maar goedkope wijze. Al onze eigen voertuigen zijn volledig beschermd door de hoogste veiligheidscodes. Met een computer aan boord van iedere truck is uw lading altijd trackable en traceable door middel van gps. Gps-ontvangers zijn op dit moment niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken ze om ons in de auto te laten begeleiden, om ons te vertellen waar we ons op het water bevinden en om een logistiek centrum automatisch te laten weten waar bepaalde wagens zich bevinden.

Data2 tracksysteem in al onze vrachtwagens

In al onze vrachtwagens is een data2 tracksysteem ingebouwd. Alle communicatie tussen de backoffice en de chauffeurs wordt dusdanig vereenvoudigd en geautomatiseerd dat dit direct kostenbesparing en lastenverlichting oplevert. Op deze manieren bieden wij internationaal wegtransport van uw goederen tegen een scherpe prijs aan. De kosten van het wegtransport zijn afhankelijk van de hoeveelheid te vervoeren goederen en de voor het project specifieke omstandigheden zoals transportafstand, bereikbaarheid en eventuele extra te nemen veiligheidsvoorzieningen en -maatregelen.

Ook wekelijkse transporten vanuit Spanje en Portugal

Naast de wegtransport- en distributieactiviteiten, die geheel in eigen beheer worden uitgevoerd, hebben wij ook wekelijkse transporten vanuit Spanje en Portugal naar ons distributiecentrum in Waalwijk. Vanuit Waalwijk worden de goederen verder gedistribueerd door de Benelux. Wij werken al jaren in deze landen met vaste agenten die erop toezien dat internationaal wegtransport aan alle eisen voldoet.

Vanuit Spanje vertrekken op vrijdag diverse volumetrucks richting Waalwijk en af en toe op dinsdag. Vanuit Portugal vertrekken de volumetrucks iedere vrijdag en dinsdag naar Waalwijk. Vanuit deze landen wordt een grote diversiteit aan goederen vervoerd waarbij de grootste volumestroom bestaat uit een productgroep die we al vanaf beginfase trouw zijn gebleven, namelijk schoeisel en aanverwante artikelen. Wij mogen een aantal bekende bedrijven tot onze vaste klantenkring rekenen en daar zijn wij trots op.

Meer informatie over ons bedrijf en onze tarieven

Wilt u meer informatie over ons bedrijf en onze tarieven, dan vindt u de contactgegevens op onze website. Natuurlijk kunt u ook altijd vrijblijvend een kijkje komen nemen. Wij begeleiden u graag en beantwoorden al uw vragen over bijvoorbeeld onze tarieven. Door onze jarenlange ervaringen kunnen wij u goed maar goedkoop het beste bieden op het gebied van nationaal en internationaal wegtransport. Wij hopen u snel van dienst te mogen zijn. Bel naar 0416-56 71 00 om een afspraak in te plannen.

internationaal wegtransport

Werkwijze

Iedere opdrachtgever is eigen, dat vraagt om een unieke aanpak.

Willems Logistics
Your business on track

Willems Logistics is dé logistieke partner waar je met een gerust hart je logistieke proces aan kan toevertrouwen en zelfs geheel aan kan uitbesteden. Jouw specifieke wensen en proces staan bij ons altijd op de eerste plaats. Willems Logistics zorgt ervoor dat haar klanten op ieder moment inzicht hebben in hun waardevolle producten in het logistieke proces, op weg naar de eindklant. Benieuwd naar ons unieke verhaal en werkwijze, neem dan contact met ons op.

FrieslandCampina Professional

friesland-campina-nuenen-willems-logistics

case

FrieslandCampina Professional

FrieslandCampina Professional is onderdeel van de business group Food & Beverage. De vestiging in Nuenen produceert naast speciale slagroom voor de bakkerij-industrie ook room en producten op basis van room die verwerkt worden in onder andere vullingen voor tompouces, rijstevlaaien en soepen en sauzen.

internationaal wegtransport

Let's meet!

internationaal wegtransport

Jouw bedrijf op koers brengen?