FrieslandCampina Ingredients

FrieslandCampina Ingredients

FrieslandCampina Ingredients produceert de juiste ingrediënten voor essentiële voedingen. Deze halffabrikaten worden later verwerkt tot verschillende soorten voeding, in het bijzonder voeding voor jonge kinderen. Vanuit de fabriek in Veghel worden de producten met zorg opgeslagen in het dichtbijgelegen warehouse. Van hieruit vinden de producten hun weg over de gehele wereld.

Jeroen Thijssen (Warehousing & Transportation Specialist) over de locatie in Veghel

“Op deze productielocatie worden verschillende ingrediënten gemaakt, onder andere voor de allereerste en dus essentiële babyvoeding voor pasgeborenen. Dit zijn zeer waardevolle producten, in alle opzichten natuurlijk. Vanuit de fabriek gaan de producten zo snel mogelijk naar het dichtbijgelegen warehouse. We hebben bewust gekozen voor een aantal centrale hubs in het land, waarvan Veghel onze zuidelijke distributielocatie is. Vanuit hier wordt de laatste horde genomen in het logistieke proces. Onze producten worden met de grootste zorg geproduceerd, daarom stellen we ook de hoogste eisen aan het logistieke proces. Hiervoor zochten we een partner die dit samen met ons wilde waarmaken. Wat dat betreft willen we samenwerken met logistiek partners op Champions League-niveau. Willems Logistics heeft inmiddels bewezen zich op dit niveau te kunnen mengen. Het gaat al goed en het kan nóg beter. Dat is ook het mooie van onze samenwerking. Het is een goede wisselwerking waarbij we elkaar ook een spiegel durven voorhouden. Op die manier kun je samen ook écht verder groeien.”

Wat verwacht je van een logistiek partner? 

“De hoge kwaliteitsstandaarden die wij zelf hanteren, verlangen we ook van onze partners. Daar spelen kwaliteitsborging en flexibiliteit een hele grote rol. Ten eerste moeten wij altijd van onze logistieke partner op aan kunnen. Onze producten zijn te kostbaar om logistieke fouten te maken. Performance is key. Daarvoor moet het operationeel als een huis staan. Daar werken we samen met Willems Logistics hard aan. Ons contact is goed. De uitlevering gaat precies op de manier die wij willen en wat onze klanten van ons verlangen. Dat betekent simpelweg dat er op het juiste moment volgens de juiste specificaties wordt uitgeleverd. Samen met Willems Logistics zijn we in control, dat is de basis van onze samenwerking. Automatisering speelt daarin natuurlijk een grote rol. De visie van Willems sprak ons daarin erg aan. Wat je kunt automatiseren, moet je automatiseren. Zaken slimmer doen of slimmer maken. Zonder daarbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Dat heeft voor ons de doorslag gegeven om voor Willems te kiezen.”

Werkwijze

DATA ANALYTICS
UITGANGSPUNTEN EN KADERS
PROCESSEN VERBETEREN
CHECKEN EN TESTEN
Hoe is jullie samenwerking met Willems logistics ? 

“De performance is zeer goed, dat is voor ons natuurlijk het voornaamste. Er wordt geleverd, op de juiste plek, op het juiste moment. Daarbij is het contact erg prettig. De mensen van Willems Logistics geven ons de juiste inzichten en adviezen. Je zou onze samenwerking nog steeds als lerende of groeiende kunnen omschrijven. Dat proces houdt ook nooit op. We groeien op basis van harde data door naar een gezamenlijke kwaliteitsstandaard. We weten inmiddels wat we van elkaar mogen én moeten verwachten. Bovendien ervaren wij Willems Logistics als een flexibele partner. In onze business is het nooit in beton gegoten. Producties kunnen wisselen en klantvragen kunnen afwijken. Daarin wordt altijd meegedacht en pro-actief gehandeld. Op die manier creëer je als logistiek partner ook steeds meer draagvlak. Ik zie de toekomst dan ook zeer positief tegemoet. Samen worden we steeds slimmer en beter.”

"De hoge kwaliteitsstandaarden die wij zelf hanteren, verlangen we ook van onze partners."

Willems Logistics case

Jeroen Thijssen

FrieslandCampina Ingredients

Your business on track

Willems Logistics is dé logistieke partner waar je met een gerust hart je logistieke proces aan kan toevertrouwen en zelfs geheel aan kan uitbesteden. Jouw specifieke wensen en proces staan bij ons altijd op de eerste plaats. Willems Logistics zorgt ervoor dat haar klanten op ieder moment inzicht hebben in hun waardevolle producten in het logistieke proces, op weg naar de eindklant. Benieuwd naar ons unieke verhaal en werkwijze, neem dan contact met ons op.

Let's meet!

Willems Logistics

Your business on track