Rafti Sugar Solutions

Rafti Sugar Solutions

Rafti Sugar Solutions is onderdeel van de Tiense Suikerraffinaderij. Rafti is een productiebedrijf in vloeibare suiker en suikerspecialiteiten (halffabricaten). Rafti Sugar Solutions is een b2b leverancier en levert aan diverse food producenten, zoals frisdrank- en snoepfabrikanten.

Martijn van de Kamp (Logistic Planner) over de locatie in Wijchen

“Hier in Wijchen maken wij klantspecifieke suikeroplossingen. Onze locatie is zo ingericht om zo optimaal mogelijk te kunnen produceren. Dat betekent tegelijkertijd dat we relatief weinig opslagruimte hebben. Gezien de vraag in de markt en de beperkte uitbreidingsmogelijkheden hier, zal dit voorlopig ook niet anders worden. We draaien dus op volle toeren en benutten onze productiecapaciteit volledig. Daarom waren we op zoek naar een partij die zowel het transport als de opslag voor haar rekening kon nemen. Dankzij ons netwerk zijn we in gesprek gegaan met Arie van Rijn van Willems Logistics. Inmiddels werken we al meer dan 12 jaar met elkaar samen. Dat zegt genoeg, we zijn dik tevreden.”

Wat verwacht je van een logistiek partner? 

“Service en snelheid. Korte lijntjes en snel kunnen schakelen. Een logistiek dienstverlener stuurt vaak op planningen. Toch is het voor ons ontzettend belangrijk dat we op het laatste moment zaken kunnen aanpassen, zowel vanwege wijzigingen in onze productie (een storing bijvoorbeeld) of lastminute uitvraag vanuit de klant. Willems Logistics toont keer op keer aan met deze klantbehoefte om te kunnen gaan. Zowel vanuit de planningscapaciteit als vanuit de chauffeurs werkt die flexibele houding erg goed. Planners denken altijd in mogelijkheden in plaats van obstakels. Dat ervaren wij als zeer prettig.”

Werkwijze

DATA ANALYTICS
UITGANGSPUNTEN EN KADERS
PROCESSEN VERBETEREN
CHECKEN EN TESTEN
Hoe is jullie samenwerking met Willems logistics ? 
“Onze samenwerking verloopt eigenlijk vlekkeloos. Het contact is goed en de communicatie duidelijk. Bovendien is Willems Logistics een ontzettend flexibel bedrijf. Dat moet bij ons ook wel. Vanwege onze beperkte opslagruimte, staan producten al snel in de weg. Soms wijzigen dingen op het laatste moment. Met één telefoontje is dat gewoon geregeld, wel zo prettig. Die korte lijntjes en aanpassingsvermogen vinden wij ontzettend belangrijk. Wij weten dat we van Willems Logistics op aan kunnen. Dat geeft veel vertrouwen, ook voor de lange termijn. Wij zijn een partij die gaan voor duurzame relaties. Op die manier weet je wat je aan elkaar hebt en kun je elkaar alleen maar verder versterken. Wij zien de toekomst dan ook rooskleurig in.”

"De samenwerking loopt vlekkeloos. Met name de communicatie is goed en duidelijk."

Willems Logistics case

Martijn van de Kamp

Rafti Sugar Solutions

Your business on track

Willems Logistics is dé logistieke partner waar je met een gerust hart je logistieke proces aan kan toevertrouwen en zelfs geheel aan kan uitbesteden. Jouw specifieke wensen en proces staan bij ons altijd op de eerste plaats. Willems Logistics zorgt ervoor dat haar klanten op ieder moment inzicht hebben in hun waardevolle producten in het logistieke proces, op weg naar de eindklant. Benieuwd naar ons unieke verhaal en werkwijze, neem dan contact met ons op.

Let's meet!

Willems Logistics

Your business on track